Ragyogó napsütés

Ragyogó napsütés = fokozottan védeni kell szemünket az  UV sugárzás ellen

UV sugárzás: Komoly veszély a szemre

Az UV sugárzás visszafordíthatatlan károsodással lehet a szemünkre. Azt mindenki tudja, hogy a túlzott napozás, és az általa ért UV sugárzásnak hosszú távú következménye a bőr ráncosodása, egészen a bőrrákig. De azt már kevesen tudják, hogy az UV kutatásokkal bizonyítottan felelős bizonyos betegségekért a szemben: a szürkehályog, makuladegeneráció, ráncok a szem körül.

Becslések szerint évente 15 millió ember veszíti el szeme világát a szürkehályog következtében, amelynek egyik fő oka lehet az UV sugárzás. Mára már azzal mindenki tisztában van, hogy nyáron jelentős UV sugárzás éri szemünket, ezért védeni kell szemünket napszemüveg viselésével. Azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy a teljes UV sugárzás 40%-a nem napsütéses időben ér bennünket, így az év mind a 365 napján ki vagyunk téve a káros sugaraknak. Ezért nagyon fontos, hogy felhős időben is gondoskodjunk a megfelelő UV védelemről, amikor nem napszemüveget hordunk, hanem sima szemüveget.

A legtöbb szemüveglencse rendelkezik UV védelemmel a lencse első oldalán, így a szemből érkező és a lencsén áthaladó UV sugarakat különböző mértékben ugyan, de képesek kiszűrni.
Ugyanakkor az UV sugarak nem csak elölről érkeznek, hanem hátulról is, amely akár a teljes UV sugárzás  50%-a  is lehet. Ez különösen veszélyes, hiszen a hátulról érkező UV sugarakat a lencsén található réteg visszaveri a szemüvegviselő szemébe. Bár a szaruhártyánk kiszűri az UV fény bizonyos részét, de a maradék UV szűretlenül és közvetlenül a szemünkbe érkezik, ezzel maradandó kárt okozva látásunkban.

Ezért az egyszerű szemüvegviselésnél is fontos, hogy a lencse ne csak elölről szűrjön, hanem hátsó oldali UV szűrő hálóval legyen ellátva.
Szabad szemmel ez nem látható, erről csak a gyártó által kibocsátott tanúsítvány ad garanciát. Minden esetben kérje a gyártói garancia kártyát, mert az a garancia szemének védelmére!

Elérhetőségünk a linkre kattintva >>

Mentés

SZAKMAI CIKKEK

Mire figyeljünk a nyomdai állomány leadásánál?

Senki sem születik nyomdásznak és nem is kell mindenkinek tisztában lennie azzal, hogy egy nyomda milyen formátumban várja el az állományokat. Azt azonban nem árt tudni, hogy az aktuális nyomtatási technológia (ofszet, digitális, flexo) nagymértékben meghatározza az adott PDF állománnyal szemben támasztott követelményeket.Tehát, ha nem ismerjük teljes mértékben az...

Bővebben

Szemszárazság

Itt a tavasz, még jobban párolog a könnyfilmrétegünk, gyakrabban érezhetjük a szemszárazság tüneteit. Ön érzett már ilyet? égő, szúró, idegentest érzés összeragadt, váladékos szem, főleg reggel homályos látás viszketés érzékeny, vörös szem fokozott könnyezés Ha bármelyikre igen a válasza, akkor Önnek szemszárazsága van! De miből ered mindez?

Bővebben

Ragyogó napsütés

Ragyogó napsütés = fokozottan védeni kell szemünket az  UV sugárzás ellen UV sugárzás: Komoly veszély a szemre Az UV sugárzás visszafordíthatatlan károsodással lehet a szemünkre. Azt mindenki tudja, hogy a túlzott napozás, és az általa ért UV sugárzásnak hosszú távú következménye a bőr ráncosodása, egészen a bőrrákig. De azt...

Bővebben

Leggyakoribb mosógép, és mosogatógép hibajelenségek

Leggyakoribb mosógép hibajelenségek és lehetséges okai: Nem indul el a mosógép: - nincs áram a mosógép vezetékében - nincs megfelelőképp csatlakoztatva a hálózathoz - nincs becsukva rendesen az ajtaja - a mosógép nincs bekapcsolva

Bővebben

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Miért van erre szükség? Meg adataidat védeni kell. További információ

Rendben - OK
© 2015 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.

Kategóriák